Game over.

Gamification. Hva tenker jeg om denne trenden? Jeg mener det er helt genialt til et visst nivå. Altså man kan jo plassere dette med spill inn i mange forskjellige sammenhenger. Man kan plassere det inn i en skolesammenheng, hvor det blir brukt til undervisning, noe jeg er helt for! Alle lærer forskjellig, noen gjør det best med å lese, andre ved å løse oppgaver. Husker når jeg gikk 2. Klasse vgs, hvor det var snakk om OD ( Operasjon Dagsverk ) Hvor det er en ny sak som er tema vert år. Det er jo selvfølgelig en hel haug av historie om kriger som har rast og land som gjorde ditt-og datt og tilslutt sitter man igjen med en liten forståelse over hva årets midler går til. Det de fikk oss til å gjøre var at de ga oss en liten historieforelsning, for så fikk oss til å spille de forskjellige landene. De store landene hadde mest makt og de små ikke hadde så mye makt. På denne måten fikk vi et helt nytt innblikk i saken, hvor forståelsen for situasjonen ble mye større, som da var en liten form for gamification. På den andre siden har man gamification i nyhetssaker. I en av sakene som ble linket til på Fronter, fikk vi være med forskjellige aktører som hadde opplevd jordskjelvet på Haiti. Man fikk kanskje et nytt syn på saken siden man ser det fra forskjellige vinkler utfra et ”nytt” formiddlingsmedie. Igjen så tenker jeg også at man skal være forsiktige med å lage spill som er bassert på ting i nyhetsbilde, som ikke alltid er like positive. Når det er snakk om kriger, revolusjoner og opprør er det ikke riktig å lage et spill ut av det. Bare for å se hvem som klarer å ta livet av flest mennesker. Jeg mener det er et godt tilskudd i noen saker og i udanningsprogrammene, men man skal være forsiktig så ikke ting blir tolket på feil måte.

Nedenfor ser du linken til saken jeg nevnte om Haiti, så om dere har litt tid til overs, anbefaler jeg å ta en titt!

Skjermbilde 2014-04-27 kl. 14.39.06

http://www.insidedisaster.com/experience/Main.html

Skjermdumprettigheter: http://insidedisaster.com/ 

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Game over.

  1. Jeg er veldig enig i at gamification er en super læringsmetode, og jeg tror det er fordi lyd bilde og aktivitet sammen gir best best læringsresultat. Jeg forstår også det du mener med at man ikke skal gå over streken når det gjelder diverse nyheter. Linken du har publisert til dette ¨spillet¨om jordskjelvet på Haiti drar leseren inn i elendighetene beboerne opplever. Jeg tror dette spillet er laget for å få folk til å gi penger til støtteprogram el. Og da er det jo en god sak!

  2. janerikus sier:

    Jeg liker også veldig godt hvordan gamification blir brukt til fornuftige og gode formål. I undervisning, til støtte aksjoner og for jordkloden vi lever på. Jeg vet hvertfall selv og for mange andre at det er ikke mye som skal til for at konkurranseinstinktene mine kicker inn. Dette er jo en veldig god ting, for et godt formål. Selvom det går ann å sette et spørsmålstegn til etikken i det. Det er jo litt rart at et prosjekt blir støttet mer på grunn av at konkurransen er drivende og kanskje ikke så mye formålet. Det er kanskje en dum ting å spekulere i, hvertfall når det tjener noe godt, men det er jo litt sant også..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s